fbpx

Voorbij compliance: Zo word je de beste milieutoezichthouder ter wereld

Om de beste milieutoezichthouder ter wereld te zijn, moet je mét de sector werken waarop je toezicht houdt. Aanmoediging heeft meestal meer effect dan afstraffing. Dat zegt Terry A’Hearn, die sinds 2015 aan het roer staat van de Scottish Environmental Protection Agency (SEPA) – de Schotse milieubescherming. Hij deelt in dit artikel zijn visie op hoe toezicht het meest effectief bijdraagt aan een schone en duurzame wereld.

“Ons toezicht werkt, omdat het overeenkomt met hoe de wereld werkt”, stelt A’Hearn. Wat hij bedoelt, is dat SEPA er in haar toezicht voor kiest om de samenwerking op te zoeken, goed gedrag aan te moedigen en te ondersteunen én slecht gedrag te bestraffen. Dat is ook in een notendop wat hij van goed toezicht verwacht.

Lees verder via toezine.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.