fbpx

Topsprekers in Veiligheid 2024

Topsprekers in Veiligheid 2024

HCB seminars: 6 topsprekers in 2 compacte middag- avondsessies

Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Den Haag (op loopafstand van Den Haag Centraal Station)
Woensdag 18 september en woensdag 9 oktober 2024 16.00 – 20.00 uur met om 18.00 uur een lichte avondmaaltijd

Deze top-level seminars worden verzorgd door:

 • Nieuwe spreker toegevoegd: Prof. dr. Bram Sizoo, bijzonder hoogleraar Klinische Psychologie van Radicalisering bij de Universiteit van Amsterdam, psychiater bij het Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen van Dimence en bij de Landelijke Eenheid van de Politie
 • Prof. dr. Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit
 • Prof. dr. Janine Janssen, hoogleraar Criminologie en Rechtsantropologie bij de faculteit Rechtswetenschappen, Open Universiteit, Lector Veiligheid en geweld in afhankelijkheidsrelaties, Avans Hogeschool & Politieacademie
 • Prof. dr. André van der Laan, bijzonder hoogleraar Jeugd- en Adolescentencriminaliteit aan de Universiteit Leiden en senior onderzoeker en kennislijncoördinator Jeugdcriminaliteit bij het WODC
 • Mr. Jan van der Grinten, advocaat en adviseur bestuursrecht, Van Doorne, docent overheidsaansprakelijkheidsrecht, Universiteit Leiden
 • Er worden nog meer namen bekend gemaakt

In deze geheel nieuwe editie van onze HCB Seminars Topsprekers in Veiligheid zoomen we op 18 september en op 9 oktober 2024 nader in op lokale veiligheid: fenomenen, interventies en bevoegdheden.

Zes experts bespreken in 2 compacte middag/avondseminars met u de theorie en de praktijk van:

 • Zware criminaliteit en Ondermijning
 • Openbare orde en de bevoegdheden van de burgemeester; demonstraties en online gebiedsverboden
 • Jeugd en Veiligheid
 • Naar een andere aanpak van Radicalisering
 • Omgaan met Maatschappelijke onrust
 • Zorg en Veiligheid; Waar kan het sociale domein het justitiële domein aanvullen?

Met ervaren sprekers uit onderzoek & wetenschap en met uw collega’s en veiligheidspartners gaat u reflecteren op deze actuele thema’s. Er is veel ruimte voor discussie met de keynote-speakers en met uw collega’s bij andere gemeenten en veiligheidspartners. Aan het eind van elk seminar heeft u meer inzicht in de besproken thema’s en in de manier waarop u die kunt betrekken bij het vormgeven van uw beleid op het gebied van openbare orde en veiligheid: welke inzichten biedt actueel onderzoek en welke ervaringen van uw collega’s en veiligheidspartners kunt u meenemen bij het vormgeven van uw lokale beleid?

Mogen wij u verwelkomen op 18 september en 9 oktober 2024 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Topsprekers in Veiligheid 18 september + 9 oktober
795,00
Topsprekers in Veiligheid 18 september + 9 oktober (oud deelnemer HCB)
695,00
Bram Sizoo
bijzonder hoogleraar Klinische Psychologie van Radicalisering
Vanaf 2015 werkt hij als psychiater bij de Landelijke Eenheid van de Politie. Hij specialiseert zich op het raakvlak van psychiatrie en radicalisering. In december 2023 is hij aangesteld als bijzonder hoogleraar Klinische Psychologie van Radicalisering bij de Universiteit van Amsterdam
André van der Laan
bijzonder hoogleraar Jeugd- en Adolescentencriminaliteit
André van der Laan is benoemd tot bijzonder hoogleraar Jeugd- en Adolescentencriminaliteit aan de Universiteit Leiden. Van der Laan combineert het bijzonder hoogleraarschap met zijn functie als senior onderzoeker en kennislijncoördinator Jeugdcriminaliteit bij het WODC.
Janine Janssen
hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit en lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties bij Avans Hogeschool
Janine Janssen is lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties bij Avans Hogeschool. Daarnaast werkt ze als hoofd onderzoek bij het Landelijk Expertise Centrum Eergerelateerd Geweld van de Nationale Politie en is zij bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit.
Prof.dr. Bob Hoogenboom
Hoogleraar Forensic Business Studies
Prof.dr. Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Jan van der Grinten
Advocaat, adviseur
Jan is 25 jaar advocaat in de overheidspraktijk. Hij is een echte bestuursrechtelijke litigator. Jan staat overheden, bedrijven en instellingen bij in bestuursrechtelijke zaken over diverse onderwerpen.

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag
18 september 2024 en 9 oktober 2024
Aanvang Seminars 16.00 Einde 20.00 uur
Lichte maaltijd om 18.00 uur

De deelnamekosten aan deze HCB Seminars bedragen € 795,- excl. BTW voor beide seminars inclusief consumpties en lichte avondmaaltijden, alle presentaties (worden nagezonden) en een afsluitende borrel. Oud deelnemers van het Haags Congres Bureau betalen € 695,- excl. BTW.

Annuleren kan zonder kosten tot 3 weken voor aanvang van het eerste seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Een korte reeks met zeer vooraanstaande sprekers op een geweldige locatie in Den Haag. Inspirerende en vernieuwende sessies en leerzame interactie met sprekers en deelnemers. En net even anders denken, toepassen en kijken naar dagelijkse vraagstukken en problemen waar we in ons werk mee te maken hebben. En de tijdstippen aanvang en einde (16.00 – 19.30 uur, inclusief lichte maaltijd) waren voor mij een uitkomst. Kortom een aanrader.
Sjef Neve, Adviseur Openbare Orde en Veiligheid, Gemeente Hulst

De fysieke, sociale en bestuurlijke veiligheidsrisico's zijn talrijk, divers en kennen mogelijk groot afbreuk. Het korte uitgekiende programma, de deskundige lectoren, de interactie met adviseurs en bestuurders geven frisse impulsen en samenhang in beleid en aanpak. Na lange reizen van en naar het uiterste zuiden waren de verwachtingen hoog gespannen. Ze zijn meer dan voldoende waargemaakt. Een aanrader.

Peter Hanner, Veiligheidscoördinator en adviseur, Gemeente Vaals

Event Details
 • Dagen
  Uren
  Min
  Sec
 • Start datum
  18 september 2024 16:00
 • Eind datum
  9 oktober 2024 20:00
 • Locatie
  Prinsessegracht 23, 2514 AP Den Haag
 • Email
  info@haagscongresbureau.nl
Partners