fbpx

Giftig gedoe op de werkplek, dé winnaar 2024

Meer leren van Hans van der Loo en anderen over ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Donderdag 18 april is tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed ‘Giftig gedoe op de werkplek’ van Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2024. Felicitaties aan de winnaars en veel dank aan de jury. Hoera! Hoera! Hoera!

Koetsenruijter stond met Het Agressieparadijs in 2022 al op de Shortlist, Van der Loo met Kus de visie wakker in 2008. Nu winnen is een mooie kroon op het werk. Helaas met de pijnlijke boodschap dat giftig gedoe in de huidige maatschappij nog altijd inadequaat wordt aangepakt.

De jury las dit jaar ruim 180 boeken, daarvan kwamen er 50 op de longlist. Er volgde een shortlist van vijf, waaruit nu één winnaar is gekozen: Giftig gedoe op de werkplek – van agressief gedrag naar sociale veiligheid.

WOORDEN VAN DE JURY
Het boek verrijkt het maatschappelijk debat rondom grensoverschrijdend gedrag en stelt de aanpak ervan ter discussie. Hoewel giftig gedoe op de werkplek in de publieke belangstelling staat, loopt het bestrijden ervan vaak uit in een desillusie. Processen van klachtenafhandeling verlopen moeizaam en weinig betrokkenen zijn gelukkig met het verloop en de uitkomsten van de bestrijding van een toxische
werkomgeving. De auteurs maken pijnlijk duidelijk dat de huidige manier van ‘bestrijden’ ontoereikend is. De jury is onder de indruk van de genuanceerde blik op dit onderwerp, het handelingskader en van het lef van de auteurs om de huidige aanpak – die zich vooral richt op de ‘dader’ – ter discussie te stellen.

Dit jaar waren naast de winnaar de volgende boeken genomineerd:
Focus – de wereld van ASML – Marc Hijink
Samenwerken aan maatschappelijke opgaven – Manon de Caluwé, Edwin Kaats
Morele dilemma’s in de boardroom – Mijntje Lückerath-Rovers
Als alle breinen werken – Saskia Schepers

Lees verder via managementboek.nl

Bron: VL-Nieuws

Meer leren van Hans van der Loo en anderen over ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.