fbpx

Lerarentekort houdt aan

Nu de corona-crisis in andere bedrijfstakken voor kaalslag zorgt, melden zij-instromers zich massaal aan bij schoolbesturen. Exit lerarentekort? Nee. Door een enorme pensioengolf en een verhoogde raming van het aantal leerlingen blijft het probleem urgent.

Basisscholen in Maas en Waal hebben alle vacatures ingevuld, zocht dagblad de Gelderlander uit. Bemiddelaar Meesterbaan telt minder vacatures. Bij het UWV meldden zich voor de zomer opmerkelijk genoeg ruim drie keer meer werkloze jongeren uit de onderwijssector. Geen 125 zoals vorig jaar, maar 416. Kleine aantallen, maar toch. Bij de AOb komen berichten binnen dat er geen zij-instromers meer worden aangenomen in Amsterdam. In andere grote steden gebeurt dat nog wel. Den Haag worstelde kort voor de zomer met een tekort van omgerekend meer dan driehonderd fulltime banen, vooral in de achterstandswijken. In mei rapporteerde Rotterdam nog vierhonderd oningevulde vacatures, dat zijn er nu minder laat de gemeente weten in het AD. In noodplannen vullen onbevoegden nog steeds de gaten.

Lees verder via aob.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.