fbpx

Het tij keren in notoire straten

Sommige straten zijn berucht omdat er allerlei illegale activiteiten plaatsvinden, zoals drugshandel, illegale prostitutie, mensenhandel en illegale bewoning. De georganiseerde criminaliteit heeft er voet aan de grond. Bewoners en ondernemers worden geïntimideerd en bedreigd. Hoe kan je zulke broeinesten van criminaliteit aanpakken?

Bewoner van een notoire straat: “Er zijn een paar loungecafés op het moment en daar is nooit iemand binnen. Daar zie je nooit iemand binnen! (..) Dus dan denk ik van ja.. Dat pandje kost al gauw veel geld, hoe betaal jij je huur dan? (..) En iedereen kent iedereen. Want degene die in de shoarmatent zit aan de overkant, die zit hier ook achter de bar.”

Lees verder via ccv-secondant.nl

Shanna Mehlbaum verzorgt op 12 december samen met Heidie Pols (Haags Economisch Interventie Team) de inleiding ‘Notoire straten & Ondermijning aanpakken in de praktijk’ tijdens het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente najaar 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ zie voor meer informatie de website van het Haags Congres Bureau