De Veilige Gemeente najaar 2019

De Veilige Gemeente najaar 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van?

HCB Seminar

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
12 december 2019
15.00 uur – 19.30 uur met lichte maaltijd om 17.00 uur

Ondersteund door: Boom Bestuurskunde

In dit compacte seminar leert u van topsprekers hoe u met uw partners in veiligheid, waaronder burgers, samenwerkt tegen ondermijning, sociale spanningen, cybercrime, radicalisering en andere bedreigingen om te komen tot veilige buurten en wijken.

Keynotespeakers: Prof. dr. Hans Boutellier, wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut en hoogleraar Veiligheid & Veerkracht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Prof. dr. Bob Hoogenboom, hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Shanna Mehlbaum, zelfstandig onderzoeker & trainer, Krista Schram, associate lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid, Inholland, Arnout de Vries, senior consultant Innovatie Management, TNO en Heidie Pols, coördinator Haags Economisch Interventie Team bij de Gemeente Den Haag

HCB Seminar De Veilige Gemeente najaar 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van?

In de maatschappij zijn er allerlei trends en ontwikkelingen die de lokale veiligheid beïnvloeden. Te denken valt aan:

* Ondermijning * Cybercrime * Radicalisering * Sociale spanningen * De kracht van wijken, buurten en burgers benutten * Samenwerken met burgers en burgeropsporing * Samenwerken in de veiligheidscoalitie

Hoe werken deze in op de lokale veiligheid? Daarna kunt u dan met een beter begrip inzoomen op uw lokale situatie en de vraag beantwoorden; waar lig ik wakker van als burgemeester en als senior beleidsadviseur openbare orde en veiligheid en wat kunnen we daar met wie samen aan doen?

Tijden het HCB Seminar ‘ De Veilige Gemeente najaar 2019’ krijgt u inzicht in:

* Belangrijke trends en ontwikkelingen in maatschappij en veiligheid
* Hoe werken deze trends door in onze lokale situatie?
* Waar zit de grootste zorg, waar lig ik echt wakker van?
* Wie zijn daarbij betrokken en wie heeft welke rol?
* Welke afspraken maken we met onze partners in veiligheid?

In 1 compacte middag praten onderzoekers en veiligheidsexperts u geheel bij op het gebied van lokale veiligheid. Met hen gaat u aan de slag met de actuele thema’s ondermijning, sociale spanningen, cybercrime en radicalisering en hoe u daar samen met uw veiligheidspartners en burgers integraal tegen optreedt.

Welke kansen en risico’s zien we en hoe kunt u er zelf mee aan de slag in uw praktijk?

Mogen wij u verwelkomen op 12 december 2019 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

 

De Veilige Gemeente najaar 2019
495,00
De Veilige Gemeente najaar 2019 (oud deelnemer)
395,00
Krista Schram
associate lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid
Drs. Krista Schram is associate lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid bij de Onderzoeksgroep Recht & Veiligheid. Daarnaast is zij als docent verbonden aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan Hogeschool Inholland in Rotterdam en ontwikkelde onlangs de module ‘Burgerparticipatie in Veiligheid’.
Heidi Pols
Hoofd van het regionale bestuurlijk interventie team HEIT
Heidie Pols is politicoloog en werkt ruim tien jaar bij de Directie Veiligheid van de gemeente Den Haag als beleidsadviseur voor de burgemeester. Sinds elke jaren is ze hoofd van het regionale bestuurlijk interventie team HEIT.
Shanna Mehlbaum
Onderzoeker, trainer en adviseur
Shanna Mehlbaum is onderzoeker, trainer en adviseur bij Mehlbaum Onderzoek. De laatste jaren doet Mehlbaum veel onderzoek naar de gebiedsgebonden aanpak van ondermijning, synthetische drugscriminaliteit en milieucriminaliteit.
Arnout de Vries
onderzoeker en adviseur op het gebied van social media en maatschappelijke veiligheid
Arnout de Vries is onderzoeker en adviseur op het gebied van social media en maatschappelijke veiligheid bij TNO. Samen met gedrags- en organisatiewetenschappers en briljante techneuten zet Arnout expertkennis om in concrete toepassingen.
Prof.dr. Bob Hoogenboom
Hoogleraar Forensic Business Studies
Prof.dr. Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Prof. dr. Hans Boutellier
hoogleraar aan de VU en wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut
Prof. dr. J.C.J. (Hans) Boutellier (1953) is wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut. Tevens bekleedt hij de Leerstoel Veiligheid en burgerschap bij de afdeling Bestuurswetenschappen en politicologie aan de Vrije Universiteit.

15.00 Trends & Ontwikkelingen en wijkgerichte aanpak
Prof. dr. Hans Boutellier, Verwey Jonker Instituut en VU Amsterdam

16.00 Notoire straten & Ondermijning aanpakken in de praktijk
Shanna Mehlbaum, Mehlbaum Onderzoek en Heidie Pols, HEIT, Gemeente Den Haag

17.00 Gezamenlijke lichte maaltijd

17.30 Burgeropsporing en burgers in veiligheid
Arnout de Vries, TNO en Krista Schram, Inholland

18.30 Samenwerken in de veiligheidscoalitie
Prof. dr. Bob Hoogenboom, Nyenrode Business Universiteit en VU Amsterdam

19.30 Einde

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag
12 december 2019
15.00 uur - 19.30 uur college met lichte maaltijd om 17.00 uur

De kosten voor dit HCB Seminar bedragen € 495,- (ex btw) inclusief consumpties, de presentaties (worden nagezonden) en een gezamenlijke lichte maaltijd.

Let op: Oud deelnemers Haags Congres Bureau betalen €395,- ex. BTW per deelnemer (i.p.v. € 495,-) bij inschrijving voor dit seminar.

U kunt kosteloos annuleren tot 2 weken voor het seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

"Een korte reeks met zeer vooraanstaande sprekers op een geweldige locatie in Den Haag. Inspirerende en vernieuwende sessies en leerzame interactie met sprekers en deelnemers. En net even anders denken, toepassen en kijken naar dagelijkse vraagstukken en problemen waar we in ons werk mee te maken hebben. En de tijdstippen aanvang en einde (16.00 – 19.30 uur, inclusief lichte maaltijd) waren voor mij een uitkomst. Kortom een aanrader." Sjef Neve, Adviseur Openbare Orde en Veiligheid, Gemeente Hulst

"De fysieke, sociale en bestuurlijke veiligheidsrisico's zijn talrijk, divers en kennen mogelijk groot afbreuk. Het korte uitgekiende programma, de deskundige lectoren, de interactie met adviseurs en bestuurders geven frisse impulsen en samenhang in beleid en aanpak. Na lange reizen van en naar het uiterste zuiden waren de verwachtingen hoog gespannen. Ze zijn meer dan voldoende waargemaakt. Een aanrader."
Peter Hanner, Veiligheidscoördinator en adviseur, Gemeente Vaals

Event Details
 • Dagen
  Uren
  Min
  Sec
 • Start datum
  12 december 2019 15:00
 • Eind datum
  12 december 2019 19:30
 • Locatie
  Koninklijk Instituut Van Ingenieurs Prinsessegracht 23 2514 AP Den Haag