fbpx

Thecla Goossens

Thecla Goossens (1963) studeerde in 1988 af in de Communicatiekunde (RuG) en haalde daarna het KHBO-diploma Bedrijfskunde (OU). In 2012 heeft ze haar masteropleiding Filosofie en Educatie afgerond met een scriptie over leiderschap en zorgethiek.

Ze werkte 24 jaar in het P&O-vak op het gebied van loopbaancoaching, (strategische) beleidsontwikkeling, organisatieontwikkeling en –advies. Haar werkgevers: Rijksuniversiteit Groningen, IB-Groep (nu DUO), een consultancybureau voor het MKB en het HR-stafbureau P&O van de Hanzehogeschool.

Sinds 2010 is Thecla fulltime docent, waarbij ze enkele jaren het leraarschap Filosofie in het voortgezet onderwijs combineerde met lesgeven bij de Hanze. Ze verzorgt onderwijs in de deeltijd en voltijdopleiding HRM en bij leergangen van de Academische Opleidingen Groningen (AOG). Als hogeschooldocent is zij verantwoordelijk voor de leerlijn Organisatiepsychologie en Leiderschap.

Naast het onderwijs werkt Thecla als onderzoeker in het lectoraat Duurzaam HRM. Ze doet promotieonderzoek naar leiderschap op de werkvloer. Hierover schrijft ze op haar blog via www.theclagoossens.nl.

Ze houdt niet alleen van haar werk en van filosoferen, maar ook van dansen (Argentijnse tango), van klussen aan oude schepen en van het zaterdagcryptogram uit de Volkskrant.

 

Spreker details