fbpx

Marie Rosenkrantz Lindegaard

Prof. dr. Marie Rosenkrantz Lindegaard is bijzonder hoogleraar Dynamics of Crime and Violence aan de Universiteit van Amsterdam en Senior onderzoeker bij het NSCR.

Lindegaard studeerde Antropologie aan de Universiteit van Kopenhagen en promoveerde vervolgens, ook in de Antropologie, aan de UvA. Sinds 2008 is ze werkzaam bij het NCSR, sinds 2016 als senior onderzoeker. Daarnaast is Lindegaard, ook sinds 2016, universitair hoofddocent aan de afdeling Sociologie van de Universiteit van Kopenhagen. Eerder was zij ook als universitair docent Criminologie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Lindegaard is auteur van de monografie Surviving Gangs, Violence and Racism in Cape Town: Ghetto Chameleons en redactielid van het wetenschappelijke tijdschrift International Criminal Justice Review en Qualitative Criminology. Van 2015 tot 2018 was zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Criminologie. Zij verwierf verschillende grote onderzoekssubsidies, waaronder een subsidie van de Danish Indepent Research Council, een Vidi-subsidie van NWO en een COVID-19-subsidie van ZonMw.

Spreker details