fbpx

Marc Schuilenburg

Marc Schuilenburg (1971) is filosoof en jurist en per 1 september 2021 benoemd tot hoogleraar Digital Surveillance aan Erasmus School of Law. De leerstoel Digital Surveillance bij de sectie Criminologie biedt de unieke kans om onderzoek naar handhaving van veiligheid te versterken. De leerstoel is in samenwerking met TNO (Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek) ingesteld.

Schuilenburg is een expert op het gebied van policing en surveillance. Hij is ruim negen jaar werkzaam geweest bij de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte daarvoor bij het Openbaar Ministerie.

Hij doceerde aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en is columnist bij NRC Handelsblad. Hij was een van de samenstellers en auteurs van het Deleuze compendium (2009) en De nieuwe Franse filosofie (2011). Ook schreef hij Orde in veiligheid (2012), waarvoor hij de driejaarlijkse Willem Nagelprijs ontving. Voor zijn laatste boek Hysterie deed hij twee jaar etnografisch onderzoek in de Rotterdamse probleemwijk Hillesluis.

Spreker details