fbpx

Hans van der Loo

Hans van der Loo (1954) is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carrière als universitair hoofddocent op het gebied van toekomstscenario’s aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven maakte hij de switch naar het advies. Als partner bij &Samhoud, Pentascope en Turner hield hij zich in binnen- en buitenland bezig met gedrags- en cultuurverandering. Visie- en merkontwikkeling, strategieformulering en de vertaling daarvan in aangepast gedrag en gewenste prestaties waren zijn hoofdthema’s. Hij verrichtte opdrachten voor bedrijven en organisaties in zo’n beetje alle economische en maatschappelijke sectoren. Sinds 2015 is hij samen met Patrick Davidson co-founder van twee adviesbedrijven: betterday (gericht op versneld veranderen) en energyfinder (gericht op het krijgen en behouden van energie).

Hans heeft een groot aantal managementbestsellers geschreven: Kus de visie wakker (2007), We hebben er zin in (2011), Vaart maken (2014) en Waar haal je de energie vandaan? (2016) en Musk Mania (2016). Voor 2017 staan twee nieuwe boeken op stapel.

Zijn ervaringen als praktisch adviseur en schrijver van boeken vertaalt hij in inspirerende lezingen en workshops over energie, gedragsverandering en prestatieverbetering, cultuur, toekomstvisie en persoonlijk leiderschap. Hij is getrouwd en heeft twee zoons: Casper (23) en Joran (19). Hij woont in Utrecht, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want hij spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans.

Spreker details