fbpx

Mijn eerste week stage bij het Haags Congres Bureau

Mijn naam is Stef Luisman. Ik ben 19 jaar oud en studeer commerciële economie. Op dit moment zit ik in het 2e jaar. In dit jaar ga ik 2 maanden stage lopen bij een bedrijf dat ik uitgekozen heb. Mijn studie gaf mij hier veel vrijheid in. Al snel kwam ik via een connectie van mijn vader uit bij het Haags Congres Bureau.

Na een gesprek met Elwin Veldhuis(directeur van Haags Congres Bureau) kwam ik er achter dat dit bedrijf perfect aansluit op mijn korte stage. Bij dit bedrijf kan ik mij gaan verdiepen in de marketing, maar ook de hele andere kant zien van het bedrijfsleven. Omdat dit een korte stage is probeer ik mij tijdens deze stage te verdiepen in waar mijn interesses precies liggen. Dit is ideaal bij een bedrijf zoals Haags Congres Bureau.

Het Haags Congres Bureau ontwikkelt seminars, congressen en cursussen die zich richten op vier verschillende vakgebieden in de Nederland, namelijk; Veiligheid, Recht & Bestuur, Toezicht en Kinderopvang & Basisonderwijs. Toen ik las wat het Haags Congres Bureau doet wist ik niet helemaal zeker of hier mijn interesses lagen, maar eenmaal hier begonnen is het een enorme uitdaging om elke dag naar deze seminars, congressen of cursussen toe te werken.

De eerste dagen van de stage zijn altijd zoeken, gelukkig was er al heel snel een duidelijk beeld van wat ik ging doen binnen het bedrijf. Vaak denk je bij zo’n korte stage dat je alle vervelende taakjes op je schouders krijgt en een beetje je tijd uitzit. Dit is totaal niet het geval bij het Haags Congres Bureau. De eerste dag kreeg ik zoveel nieuwe informatie over allerlei zaken dat ik alles even goed op een rijtje moest zetten.

Inmiddels heb ik al een week stage gelopen en heb ik duidelijk beeld wat er van mij verwacht wordt en hoe ik kan helpen binnen het bedrijf. Zo heb ik een persoonlijke opdracht gekregen over het onderzoeken van VL-Nieuws. Ik merk al snel dat ik hier het liefst aan werk, omdat dit veel te maken heeft met mijn opleiding. Naast deze opdracht heb ik de verantwoordelijkheid gekregen over VL-Nieuws. Elke dag moet ik hier vijf nieuwe artikelen op plaatsen. Het geeft een fijn gevoel dat ik in de eerste week al zoveel vertrouwd wordt met deze verantwoordelijkheden. Daarnaast leer ik er ook heel veel van.

Op donderdag 17 november ging ik voor het eerst mee naar een cursus. Het is de tweede dag van de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak’. Uiteraard gaat het voor mij niet om de inhoud van deze cursus, maar hoe het allemaal georganiseerd is. Zo help ik bij het opzetten van de cursus en bij het ontvangen van de gasten. Het was erg gaaf om zo’n dag mee te maken. Door deze dag krijg ik een beter beeld over waar wij elke dag zo hard aan werken om het een geslaagde seminar, congres of cursus te maken. Na deze dag ben ik alleen maar gemotiveerder geworden om hard mijn best te doen voor het Haags Congres Bureau.