fbpx

Mijn eerste 7 stagedagen bij het Haags Congres Bureau

Hallo allemaal,

Mijn naam is Natalie de Cuba en met trots stel ik mezelf voor als nieuwe stagiaire bij het Haags Congres Bureau. Vanaf september ga ik mij 5 maanden specialiseren op de afdeling Marketing.

Ik ben een 24-jarige studente die uit Aruba komt en momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding International Creative Business aan de Inholland University.

Ik ging op zoek naar een inspirerende stageplek en toen kwam ik het Haags Congres Bureau tegen. Hier kon ik veel leren over Marketing en het was een bedrijf dat mij de ruimte zou geven om aan de slag te gaan met mijn creativiteit. Net zoals Elwin, die de directeur van en programmamaker bij het Haags Congres Bureau is, wil ik ook mijn eigen bedrijf oprichten. Op deze plek kon ik dus ook veel kennis opdoen over het starten van een eigen bedrijf.

Het Haags Congres Bureau ontwikkelt seminars, congressen en cursussen die zich richten op vier verschillende vakgebieden in Nederland, namelijk; Veiligheid, Recht & Bestuur, Toezicht en Kinderopvang & Basisonderwijs. Doordat mijn studie volledig in het Engels is, zocht ik ook een bedrijf dat volledig in het Nederlands opereerde. Voor mij is dit een extra uitdaging, omdat ik nu ook kan werken aan mijn Nederlandse taalgebruik.

Inmiddels heb ik al 7 dagen stage gelopen en wat ik gemerkt heb, is dat ik hier veel zelfstandigheid krijg. Ik kreeg bijvoorbeeld de opdracht om een marketingplan te maken voor verschillende seminars op basis van de eerder gemaakte marketingplannen. Op deze manier werd ik echt het diepe ingegooid. Dat vond ik heel spannend, maar ik ervaarde dit zeker ook als heel leerzaam.

Ik werkte ook samen met mijn collega Rosa. Rosa is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het Haags Congres Bureau. Ze heeft al veel ervaring in deze functie, dus we werkten veel één op één met elkaar. We hebben onder andere documenten geordend, mailingschema’s gemaakt en gekeken naar de bevestiging van e-mails. Dit vond ik heel leerzaam.

Gisteren zijn we naar de BMK (Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang) geweest, een van de samenwerkingspartners van het Haags Congres Bureau. We hebben gesproken met Richard Van Dam (op de foto), de bestuurssecretaris en samen mooie plannen gemaakt. Ik verheug mij erop om één van de seminars bij te wonen gedurende mijn stage periode.

Ik wil ook het Haags Congres Bureau nog bedanken voor deze kans en ik hoop dat ik heel nuttig voor deze organisatie zal zijn.


Natalie de Cuba, 14 september 2022