fbpx

Impressie Nationale Directeurendag 2023 – Energieke Klantgerichte Organisaties

Foto: Fanny Cattenstart over ‘Kinderen en hun bijzondere energie’

Op 15 maart was er weer een Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Deze keer energiek voorgezeten door Kelly Libregts!

Sonja Stalfoort nam ons aan de hand van haar boek ‘De Klant Energieke Organisatie’ mee naar toekomstbestendig ondernemen en hoe klanten je organisatie positief kunnen laden. Theunis Schaafstra had mooie praktijkvoorbeelden met de mens als succesfactor en dat interactie de kwaliteit bepaalt.

Willy Wijnands toonde ons als grondlegger van EduScrum de tree of trust en mooie praktijkvoorbeelden van vrijmoedige kinderen die met een agile mindset en ownership beter leren en presteren. Sandra de Leeuw en Judith Proost gaven een inkijk in hun pedagogisch huis en hun kompas met als middelpunt ‘wij zien jou’ met de kracht van op de stip staan. Fanny Cattenstart gaf inzicht in de zijnskenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en met welk perspectief wij reageren op elkaars prikkels.

Een van de vele hoogtepunten van de dag was het optreden van Hubert de Groot, deels ook samen met dagvoorzitter Kelly Libregts. Hubert sprak over bouwen aan schitterende teams waarin mensen gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Hoe je met vertrouwen, vrijmoedigheid en verschil maken energie in je team kunt vrijmaken. Wat je kan doen om een vrijmoedig team te laten werken en hoe je zorgt dat er onbevreesd wordt gepresteerd. Hoe breng je de nieuwe realiteit van samenwerken in de praktijk? Het is een kwestie van rem eraf: veilig maken, gas erop: voortgang maken, onzichtbare: visueel maken. De kracht van visualisatie toepassen in je werk in je rol van directeur en met je team. Samen de Big Picture én de details zien. De deelnemers tekenden hun team, gingen met elkaar in gesprek over verbeteringen in hun dagelijkse praktijk en presenteerden een aantal visuals waarmee ze de volgende dag aan de slag konden gaan.

Deelnemers en sprekers allen zeer bedankt voor jullie vrijmoedige en onbevreesde inbreng en inzet op deze dag, graag tot de volgend keer!

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau