fbpx

Groeien in Leiderschap – Een impressie van de Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs op 20 november 2019

Op 20 en 22 november waren onze laatste seminars van dit jaar voor de kinderopvang en het primair onderwijs. In 2020 zullen we weer een aantal prachtige en krachtige bijeenkomsten maken voor deze maatschappelijk zeer belangrijke sectoren.

Op 20 november was de tweede editie van onze jaarlijkse Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs. Deze keer ging het in Perscentrum Nieuwspoort over ‘Groeien in leiderschap’.

Yvette Vervoort, de dagvoorzitter, vroeg de deelnemers bij aanvang stil te staan bij een aantal uitdagingen voor hen zelf en voor de organisatie waar zij werkten. Die kansen en uitdagingen vragen om een bijzonder soort leiderschap, zeker waar het de samenwerking tussen kinderopvang en het basisonderwijs betreft. Bregje Spijkerman legde vervolgens aan de hand van het teamkompas uit hoe je de effectiviteit en het zelfsturend vermogen van jouw team(s) kunt vergroten. Dat vraagt om inspanning in de vorm van een sterke visie op samenwerken maar ook om ontspanning, in de samenwerking zelf.

Lees verder via vl-nieuws.nl