fbpx

2e HCB Online Seminar ‘Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown’ inhoudelijk weer zeer aantrekkelijk

Verslag door Ries Ouwerkerk, zelfstandig adviseur/conceptontwikkelaar sociale veiligheid, van het HCB Online Seminar De Veilige Gemeente Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na een lockdown georganiseerd door het Haags Congres Bureau op 24 juni 2020.

Het online seminar van 24 juni over ondermijning tijdens en na de lockdown kenmerkte zich door de digitale aanwezigheid van een vijftal gerenommeerde sprekers; prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team), Krista Schram (Hogeschool Inholland) en Arnout de Vries (TNO).

Hans Boutellier nam de deelnemers mee in zijn verklaring bij de stijging van de criminaliteit in de jaren zeventig en de daling die daarop volgde vanaf de negentiger jaren, om vervolgens vast te stellen dat we op dit moment in een fase zijn beland van complexere vraagstukken en minder zichtbare criminaliteit. Polarisatie en radicalisering, digitale illegaliteit en drugsgerelateerde ondermijning spelen nu een hoofdrol.

Lees verder via vl-nieuws.nl