fbpx

Veiligheid, recht en bestuur 2022 – Burgers en veiligheid

Veiligheid, recht en bestuur 2022 – Burgers en veiligheid

HCB Seminarreeks

-> U kunt zich ook voor 1 of 2 seminars inschrijven

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag
Donderdag 19 mei, 2 juni en 16 juni 2022
13.00 – 16.30 uur voorafgegaan door een gezamenlijke lunch vanaf 12.30 uur

Deelnemers vanuit de politie kunnen deelnemen tegen 3 voor 2-tarief: Indien u 3 deelnemers tegelijkertijd inschrijft betaalt u er voor 2. Bij uw inschrijving vermeld u ‘CODEPOL3V2’.

Indien noodzakelijk ivm corona wordt de reeks online gegeven

Keynotespeakers onder meer:

 • Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie
 • Frank van Summeren, adviseur, RONT
 • Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law
 • Arnout de Vries, senior innovator, TNO
 • Remko van Broekhoven, filosoof
 • Robert van der Noordaa, Trollrensics

In deze geheel nieuwe editie van onze HCB Seminarreeks Veiligheid, recht en bestuur zoomen we vanaf 19 mei 2022 nader in op burgers en veiligheid.

Zes experts bespreken met u de theorie en de praktijk van:

 • Trends in burgers & veiligheid 
 • Wijkgericht werken aan veiligheid
 • Innovaties voor burgers
 • Digital Surveillance; nut, noodzaak, kansen en risico’s
 • Omgaan met Maatschappelijke onrust
 • De rol van desinformatie

Met ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk gaat u aan de slag met deze actuele thema’s. Er is veel ruimte voor discussie met de keynote-speakers en met uw collega’s bij andere gemeenten en veiligheidspartners. Aan het eind van elke seminar heeft u meer inzicht in de besproken actuele ontwikkeling en vooral in de manier waarop u die kunt betrekken bij het vormgeven van uw beleid op het gebied van openbare orde en veiligheid: welke kansen en risico’s zien we en hoe kunt u er zelf mee aan de slag in uw praktijk?

Mogen wij u verwelkomen vanaf 19 mei 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Veiligheid, recht en bestuur 2022 (2 seminars)
895,00
Veiligheid, recht en bestuur 2022 (seminar 2 juni)
495,00
Veiligheid, recht en bestuur 2022 (seminar 16 juni)
495,00
Remko van Broekhoven
filosoof
Remko van Broekhoven (1967) is filosoof en beweegt zich waar ethiek, politiek en levenskunst elkaar raken: het goede leven.
Sara Stronks
Onderzoeker
Nu en in de nabije toekomst is zij voor Saxion (academie Bestuur Recht en Ruimte) en de politieacademie (Lectoraat Openbare Orde en Gevaarsbeheersing) verbonden aan het onderzoek "Schurende Verschillen. Op Zoek naar constructief samenleven in superdiverse wijken".
Robert van der Noordaa
analist (desinformatie expert & onderzoekjournalist)
Robert van der Noordaa is a Dutch engineer and analist who has previously lived a number of years in Russia and Ukraine, which aroused his interest in studying and analyzing Russian propaganda, disinfo and trolls.
Frank van Summeren
senior adviseur zorg en veiligheid
Frank van Summeren, senior adviseur zorg en veiligheid bij RONT Management Consultants en hoofddocent op de cursus huisvesting arbeidsmigranten, de opleiding gebiedsregisseur, de opleiding nieuw beleidskader woonwagen- en standplaatsenbeleid, de cursus aanpak woonoverlast, en de opleiding integraal toezichthouder handhaving.
Marc Schuilenburg
Hoogleraar Digital Surveillance
Marc Schuilenburg (1971) is filosoof en jurist en per 1 september 2021 benoemd tot hoogleraar Digital Surveillance aan Erasmus School of Law.
Arnout de Vries
onderzoeker en adviseur op het gebied van social media en maatschappelijke veiligheid
Arnout de Vries is onderzoeker en adviseur op het gebied van social media en maatschappelijke veiligheid bij TNO. Samen met gedrags- en organisatiewetenschappers en briljante techneuten zet Arnout expertkennis om in concrete toepassingen.

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Den Haag
19 mei, 2 juni en 16 juni 2022
Lunch 12.30 uur Aanvang Seminars 13.00 Einde 16.30 uur

De deelnamekosten aan deze HCB Seminarreeks bedragen € 1.145,- excl. BTW inclusief lunches, alle presentaties (worden nagezonden) en een afsluitende borrel. Oud deelnemers van het Haags Congres Bureau betalen € 995,- excl. BTW.
U kunt zich ook voor 1 of 2 seminars inschrijven. Deelname aan 2 seminars kost € 895,- ex BTW en deelname aan 1 seminar kost € 495,- ex BTW.

Deelnemers vanuit de politie kunnen deelnemen tegen 3 voor 2-tarief: Indien u 3 deelnemers tegelijkertijd inschrijft betaalt u er voor 2. Bij uw inschrijving vermeld u 'CODEPOL3V2' (niet in combinatie met andere kortingen).

Annuleren kan zonder kosten tot 2 weken voor aanvang van de seminarreeks. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Een korte reeks met zeer vooraanstaande sprekers op een geweldige locatie in Den Haag. Inspirerende en vernieuwende sessies en leerzame interactie met sprekers en deelnemers. En net even anders denken, toepassen en kijken naar dagelijkse vraagstukken en problemen waar we in ons werk mee te maken hebben. En de tijdstippen aanvang en einde (16.00 – 19.30 uur, inclusief lichte maaltijd) waren voor mij een uitkomst. Kortom een aanrader.
Sjef Neve, Adviseur Openbare Orde en Veiligheid, Gemeente Hulst

De fysieke, sociale en bestuurlijke veiligheidsrisico's zijn talrijk, divers en kennen mogelijk groot afbreuk. Het korte uitgekiende programma, de deskundige lectoren, de interactie met adviseurs en bestuurders geven frisse impulsen en samenhang in beleid en aanpak. Na lange reizen van en naar het uiterste zuiden waren de verwachtingen hoog gespannen. Ze zijn meer dan voldoende waargemaakt. Een aanrader.

Peter Hanner, Veiligheidscoördinator en adviseur, Gemeente Vaals

Event Details
 • Start datum
  19 mei 2022 12:30
 • Eind datum
  16 juni 2022 16:30
 • Locatie
  Prinsessegracht 23 2514 AP Den Haag
 • Email
  info@haagscongresbureau.nl
Partners