fbpx

Toezicht in Transitie 2022 – Techniek & toezicht: Datagedreven toezicht

Toezicht in Transitie 2022 – Techniek & toezicht: Datagedreven Toezicht

HCB Seminar

Huis van het boek, Den Haag (op loopafstand van Den Haag Centraal Station)
12 oktober 2022
13.00 – 17.00 uur met vanaf 12 uur een inlooplunch

Ondersteund door Vide

Dagvoorzitter: Paul van Dijk, adviseur en (interim) manager in de driehoek van regulering, toezicht en communicatie

Keynotespeakers:

 • Nieuwe spreker toegevoegd: Dr. Jeroen Linssen is associate lector Applied Data Science bij het lectoraat Ambient Intelligence van hogeschool Saxion.
 • Prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam.
 • Dr. HG (Haiko) van der Voort, universitair docent aan de TU Delft en onderwijsdirecteur van de internationale en interdisciplinaire master Engineering and Policy Analysis bij TBM.

Pitches door:

 • Héctor van den Boorn, Data Scientist,  Inspectie Justitie en Veiligheid
 • Wim Anker, Solutions Architect en Tom Booijink, Coördinerend Specialistisch Adviseur Data Science, NVWA
 • Ted Oliekan, Chief Data Officer, DCMR Milieudienst Rijnmond

Tijdens deze geheel nieuwe 6e editie van ons jaarlijkse HCB Seminar Toezicht in Transitie bespreken we de kansen, risico’s en randvoorwaarden van datagedreven toezicht.

Aan bod komen onder meer:

 • Wat verstaan we exact onder datagedreven toezicht?
 • Wat kunnen we leren van de praktijkpitches door o.a. de Inspectie Justitie en Veiligheid?
 • Hoe zet u datagedreven toezicht (nog beter) in bij uw toezicht?
 • Wat zijn kansen, risico’s en randvoorwaarden van datagedreven toezicht?
 • Verzamelen, organiseren, analyseren en veilig bewaren van (Big) Data
 • Welke rechtsbescherming geniet de onder toezicht gestelde?
 • Hoe richt u uw organisatie in op het gebruik van datagedreven toezicht?

Met ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk gaat u aan de slag met deze actuele thema’s. Er is veel ruimte voor discussie met de keynote-speakers en met uw collega-toezichthouders. Aan het einde van het seminar heeft u meer inzicht in de kansen, risico’s en randvoorwaarden van Datagedreven toezicht en in de manier waarop u het kunt inzetten in uw eigen toezichtpraktijk.

Mogen wij u verwelkomen op 12 oktober 2022 bij het Huis van het boek in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

 

 

Toezicht in Transitie 2022 - Techniek & toezicht: Datagedreven toezicht
445,00
Toezicht in Transitie 2022 - Techniek & toezicht: Datagedreven toezicht - Ouddeelnemers HCB en leden Vide
395,00
Tom Booijink
coördinator van het data science team
Op dit moment is hij werkzaam bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) als coördinator van het data science team en helpt hij als productmanager mee de data- en informatie positie organisatie breed te versterken.
Wim Anker
Solutions Architect
Momenteel werkt Wim als Solutions Architect bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Hij houdt zich vooral bezig met de architectuur en organisatie rondom data en datagedreven inzichten.
Ted Oliekan
Chief Data Officer
Chief Data Officer bij DCMR Milieudienst Rijnmond waar hij werkt aan een data gedreven organisatie waarbij toezichthouders datageletterd zijn en met innovatieve tools werken die passen bij de opgave.
Dr. Jeroen Linssen
Associate Lector Applied Data Science
Dr. Jeroen Linssen (1987) is Associate Lector Applied Data Science bij het lectoraat Ambient Intelligence van de Saxion University of Applied Sciences. Zijn onderzoek richt zich op het ontwerpen en inzetten van systemen die met behulp van Kunstmatige Intelligence (AI) beslissingen ondersteunen.
Prof. dr. Stefania Milan
hoogleraar Critical Data Studies
Stefania Milan is hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam. Ze is ook Faculty Associate (2020-2022) bij het Berkman Klein Center for Internet & Society, Harvard University. Haar werk onderzoekt de wisselwerking tussen digitale technologie en data, politieke participatie en bestuur, met focus op infrastructuur en agency.
Héctor van den Boorn
datascientist
Momenteel werkt Héctor als data scientist bij de Inspectie Justitie en Veiligheid aan meerdere data-gedreven toezichtsprojecten, waaronder het Experiment Gesloten Coffeeshopketen en het toezicht op incassobureaus.”
Dr. Haiko van der Voort
Universitair Docent en onderwijsdirecteur van de internationale en interdisciplinaire master Engineering and Policy Analysis bij TBM
Haiko van der Voort (PhD) is universitair docent aan de TU Delft en onderwijsdirecteur van de internationale en interdisciplinaire master Engineering and Policy Analysis bij TBM.
Mr. Paul van Dijk
adviseur en (interim) manager
Mr. Paul van Dijk is adviseur en (interim) manager in de driehoek van regulering, toezicht en communicatie. Tot 2013 was hij werkzaam als hoofd Communicatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarvoor leidde hij de afdeling Strategie & Communicatie bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa, nu ACM).

13.00 Opening en introductie – door uw voorzitter,
Paul van Dijk
13.10 Technologische ontwikkelingen relevant voor toezicht
Dr. Jeroen Linssen, associate lector Applied Data Science bij het lectoraat Ambient Intelligence van hogeschool Saxion
13.30 Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het datagedreven toezicht en wat zijn de kansen, risico's en randvoorwaarden?
Met Prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam en Dr. HG (Haiko) van der Voort, universitair docent aan de TU Delft en onderwijsdirecteur van de internationale en interdisciplinaire master Engineering and Policy Analysis bij TBM
14.15 Vragen stellen & discussie olv de Paul van Dijk
14.35 Pauze
14.55 Praktijk Pitches Datagedreven toezicht
Met o.a. dr. Héctor van den Boorn, Data scientist, Inspectie Justitie en Veiligheid
15.50 uur Vragen stellen aan de pitchers olv Paul van Dijk
16.15 uur Woordvoerders over toezicht - Interview door Paul van Dijk
16.45 uur Afsluiting en borrel

HCB Seminar
Huis van het boek, Den Haag
12 oktober 2022
Aanvang Seminar 13.00 uur Einde 17.00 uur Start inlooplunch 12.00 uur

De deelnamekosten aan dit HCB Seminar bedragen € 445,- excl. BTW inclusief alle presentaties (worden nagezonden). Oud deelnemers van het Haags Congres Bureau en leden van Vide betalen € 395,- excl. BTW.

Annuleren kan zonder kosten tot 2 weken voor aanvang van het HCB Seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

”ik vond met name de combinatie van theorie, toegelicht door de expert, gekoppeld aan de cases en ervaringen ingebracht door de verschillende deelnemers erg sterk aan deze seminarreeks.” Warna Munzebrock, Agentschap Telecom

"Gisteren een buitengewoon inspirerende eerste bijeenkomst bijgewoond van het Haags Congres Bureau van Elwin Veldhuis over toezicht, gezag en legitimiteit. Met sprekers Paul van Dijk en Meike Bokhorst die een aantal voor mij nieuwe inzichten op tafel legden. En dat mondde weer uit in boeiende discussies met de deelnemers. Ik verheug me daarom nu al op de volgende sessies op de komende drie woensdagen. Ik kan iedereen aanraden er nog voor in te schrijven."
Rob Velders, Velders & Novák Consultancy on Enforcement

Event Details
 • Dagen
  Uren
  Min
  Sec
 • Start datum
  12 oktober 2022 13:00
 • Eind datum
  12 oktober 2022 17:00
 • Locatie
  Prinsessegracht 30, 2514 AP Den Haag
 • Email
  info@haagscongresbureau.nl
Partners