De Veiligheidstafel Live 2019

Minicolleges + debat

De Veiligheidstafel Live 2019
Big Tech: Digitale gangsters?
Woensdag 27 november 2019

16.00 – 19.00 uur met gezamenlijke lichte maaltijd
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

5 keer per jaar wordt u aan De Veiligheidstafel Live bijgepraat over een urgente actuele ontwikkeling op het gebied van veiligheid en maatschappij

Met medewerking van o.a. Bob Hoogenboom en spraakmakende gasten

Op 27 november is de eerste editie van de Veiligheidstafel Live! met o.a. Kees Verhoeven, kamerlid D66 met de portefeuille Europa, inlichtingendiensten, ICT, privacy en cyberveiligheid, marktordening en mededinging en minicolleges door Jochem de Groot, Corporate Affairs Director bij Microsoft, Marc Schuilenburg, Universitair docent Criminologie bij de Vrije Universiteit Amsterdam en Bart van der Sloot, Universitair hoofddocent bij de Tilburg University. Marcel Canoy verzorgt een reflectie op de colleges.

Deze editie zal het gaan om het thema: Big Tech: Digitale gangsters?

Big Tech, ofwel de verzameling grootste techbedrijven van deze tijd, heeft veel innovaties beschikbaar gemaakt voor een grote groep burgers en bedrijven.

Waar aanvankelijk de reacties hier op overwegend verheugd en positief waren, lijkt er een kentering te zijn naar een meer kritische benadering en een grotere aandacht voor een aantal risico’s.

Tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht! Waarbij alle pro’s en contra’s worden meegewogen, rechten worden beschermd en waarbij het kind niet met het badwater wordt weg gegooid.

Op 27 november gaan we in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort met wetenschappers, politici, vertegenwoordigers van techbedrijven, toezichthouders en journalisten op zoek naar dat nieuwe evenwicht.

Tijdens ‘De VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale gangsters?’ wordt u in een aantal mini-colleges op de hoogte gebracht van de kansen en mogelijkheden én van de risico’s van het toenemend gebruik van deze innovaties en van de groeiende invloed van Big Tech op het dagelijks leven. In het debat erna zullen we met elkaar bezien of een nieuwe balans mogelijk is en hoe deze er dan ongeveer uit zou moeten zien.

Programma De Veiligheidstafel Live!

16.00 uur Welkom

16.15 uur Inleiding op het thema door Bob Hoogenboom

16.30 uur 3 Minicolleges

In 3 korte colleges een overzicht van de risico’s, dilemma’s, kansen en oplossingsrichtingen met:

 • Mr. dr. Marc Schuilenburg, departement strafrecht en criminologie, VU Amsterdam
 • Jochem de Groot, Corporate Affairs Director, Microsoft
 • Dr. Bart van der Sloot, Tilburg Law School, Tilburg University

17.30 uur Buffet

18.00 uur Reflectie op de minicolleges door Marcel Canoy, distinguished lecturer Erasmus School of Accounting and Assurance, adviseur van ACM en columnist

18.15 uur Debat met spreker, gasten en deelnemers

Een open debat onder leiding van de middagvoorzitter met de sprekers en verder met onder meer Kees Verhoeven (D66).

18.50 uur Lessons Learned en afronding door Bob Hoogenboom

Mogen wij u verwelkomen op 27 november 2019 bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

 

VT - Per deelnemer
225,00

€225,00- ex. btw per deelnemer.

VT - Oud deelnemer HCB of Politie
195,00

€195,00- ex. btw per deelnemer.

Marcel Canoy
distinguished lecturer
Marcel Canoy is distinguished lecturer Erasmus School of Accounting and Assurance, adviseur van ACM, lid van Advies Commissie Pakket van het Zorginstituut Nederland, en columnist van socialevraagstukken.nl.
Marc Schuilenburg
universitair hoofddocent
Hij doceert aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en is columnist bij NRC Handelsblad.
Jochem de Groot
Directeur Corporate Affairs
Hij vertegenwoordigt Microsoft bij ministeries, de politiek, wetenschap en het maatschappelijk middenveld over onderwerpen waar technologie en beleid, wetgeving en regelgeving elkaar raken, zoals cybersecurity, privacy, GDPR, digitale vaardigheden en de ethiek van AI.
Kees Verhoeven
Tweede Kamerlid
Kees Verhoeven (1976) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij was directeur van de regio Amsterdam van MKB Nederland. Als Tweede Kamerlid houdt de heer Verhoeven zich vooral bezig met Europese zaken, digitalisering, inlichtingendiensten en privacy.
Prof.dr. Bob Hoogenboom
Hoogleraar Forensic Business Studies
Prof.dr. Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

16.00 uur Welkom
16.00 uur Inleiding op het thema door Bob Hoogenboom
16.30 uur 3 Minicolleges
In hoog tempo een overzicht van de risico's, dilemma's, kansen en oplossingsrichtingen met * Mr. dr. Marc Schuilenburg, VU
* Jochem de Groot, Microsoft
* Bart van der Sloot, Tilburg Law School, Tilburg University
17.30 uur Buffet
18.00 uur Reflectie op de minicolleges door Marcel Canoy
18.15 uur Debat met sprekers, gasten waaronder Kees Verhoeven (D66) en deelnemers
18.50 Lessons learned en afronding door Bob Hoogenboom
19.00 Einde

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Woensdag 27 november 2019
16.00 – 19.00 uur met gezamenlijke lichte maaltijd

De deelnamekosten aan deze minicolleges + debat bedragen € 225,- excl. BTW inclusief consumpties, lichte maaltijd en alle presentaties (worden nagezonden).

Oud deelnemers van HCB betalen € 195,- excl. BTW. Deelnemers vanuit de politie in België of Nederland krijgen ook de korting. Zij betalen eveneens € 195,- excl. BTW per deelnemer.

Indien u zich inschrijft voor 1 augustus 2019 krijgt u 30 euro (extra) korting!

Bij inschrijving van 5 of meer deelnemers vanuit 1 organisatie kunnen we u een speciaal aanbod doen.

Annuleren kan zonder kosten tot 2 weken voor aanvang van het seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

"Een nieuw concept om vooraanstaande sprekers te ontmoeten en behalve met hen ook in gesprek te gaan met een vaste groep professionals uit alle geledingen van de overheid. En dat onder leiding van een geweldig bureau in Den Haag. Nieuwsgierig? Inschrijven en meemaken."
Bennie Beuvink, Operationeel Expert Wijk

"De fysieke, sociale en bestuurlijke veiligheidsrisico's zijn talrijk, divers en kennen mogelijk groot afbreuk. Het korte uitgekiende programma, de deskundige lectoren, de interactie met adviseurs en bestuurders geven frisse impulsen en samenhang in beleid en aanpak. Na lange reizen van en naar het uiterste zuiden waren de verwachtingen hoog gespannen. Ze zijn meer dan voldoende waargemaakt. Een aanrader."
Peter Hanner, Veiligheidscoördinator en adviseur, Gemeente Vaals

Impressie
Event Details
 • Start datum
  27 november 2019 16:00
 • Eind datum
  27 november 2019 19:00
 • Locatie
  Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 25 11 CL Den Haag
 • Email
  info@haagscongresbureau.nl