Programma

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
20 november 2019
10.00 – 17.00 uur met lunch van 12.30 tot 13.30 uur

Sprekers: Yvette Vervoort (Buro8020), tevens uw middagvoorzitter, Hans van der Loo (Energyfinder en betterday), Bregje Spijkerman (TeamTalk en Spijkerman Trainingen), Willem de Vos (Christelijk Lyceum Veenendaal en auteur van 'Leidinggeven zonder opsmuk')

Ondersteund door: BMK

Nieuwspoort Seminar
Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2019 - Groeien in Leiderschap                                    

Tijdens de 2e editie van de Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs krijg je in 1 dag theoretische kaders en praktijkvoorbeelden aangereikt en ga je aan de slag met:

Groeien als mens, leider en organisatie

Groeien in de markt; waar liggen je kansen?

Groeien in leiderschap; ontwikkelfasen

Samen groeien: Jij en de ander

Realistisch leren in leiderschap

Let op: Oud deelnemers Haags Congres Bureau en leden BMK betalen €395,- ex. BTW per deelnemer (i.p.v. € 495,-) voor de hele dag. De kortingsprijs geldt ook voor elke 2e en volgende deelnemer uit dezelfde organisatie.

Programma 
Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2019 - Groeien in Leiderschap 

Volgt zo spoedig mogelijk

Sprekers

Yvette Vervoort is van oorsprong bioloog en heeft twaalf jaar als docent biologie in het voortgezet onderwijs gewerkt. Yvette is daarna uit eigenwijzigheid en geïnspireerd door het aanbod voor jonge kinderen in Denemarken een eigen kinderopvangorganisatie gestart in 1989. Gestart als éénpitter heeft zij die organisatie in ruim tien jaar tijd uitgebouwd tot een innovatieve, stedelijke kinderopvangorganisatie. Vanaf 2000 werkt zij als adviseur binnen kinderopvang en onderwijs. Yvette: "Mijn doel is om mensen op weg te helpen en te stimuleren, zodat zij zelf invulling kunnen geven aan hun ambities. Ik ben enthousiast en betrokken, praktisch en oplossingsgericht en heb gevoel voor onderlinge verhoudingen en belangen. Mijn aanpak is gestructureerd en planmatig." Yvette heeft inmiddels bijna 30 jaar ervaring in de kinderopvang. Eerst 10 jaar als ondernemer en vanaf 2000 als adviseur. Zij heeft praktijkervaring en ervaring als extern adviseur met alle vormen van kinderopvang: heledag opvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang, flexibele opvang. Door haar rol in de implementatie van de Wet kinderopvang in 2005 en de implementatie van de nieuwe eisen voor gastouderopvang in 2010 is zij goed ingevoerd in wet- en regelgeving. Sinds de Motie van Aartsen-Bos in 2007 is zij betrokken bij de invulling en realisatie van de samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. Zij heeft veel ervaring als adviseur en projectleider van grote landelijke projecten in opdracht van de rijksoverheid. En ook in de realisatie van opdrachten in de uitvoeringspraktijk van kinderopvang en (integrale) kindcentra in opdracht van diverse gemeenten en schoolbesturen. Bij opdrachten die meer beleidsmatig van aard zijn, brengt Yvette haar praktijk ervaring in. En bij praktijkopdrachten profiteren de opdrachtgevers mee van haar kennis en ervaring op het gebied van wet- en regelgeving.

Hans van der Loo is expert op het gebied van energieke gedragsverandering. Hij is medeoprichter van de bureaus betterday en EnergyFinder en tevens schrijver van meerdere managementbestsellers (‘Kus de visie wakker’, ‘Waar haal je de energie vandaan?’)

Bregje Spijkerman is trainer, coach en ondernemer. Zij heeft zich tijdens haar studie altijd gericht op twee zaken: groepsdynamica en het spreken voor groepen. Na haar studie ging zij het bedrijfsleven in. Zij startte in 2006 haar eigen bedrijf Spijkerman Trainingen, gespecialiseerd in communicatietrainingen en team coaching. In 2016 richtte zij ernaast een nieuw bureau op met de naam Teamtalk. Dit trainingsbureau is vooral actief in projecten waarbij de nieuwste inzichten op gebied van training & coaching voor teams worden ingezet. Bregje is dochter van auteur Rupert Spijkerman. Samen met Erasmus Universiteit hebben zij in 2010 een instrument ontwikkeld om teams eenvoudig te analyseren: Het Teamkompas. Bij deze methode hoort het boek: 'Navigeer je team naar succes’. In 2016 heeft zij de e-learning 'Teamtalk' voor teams op de markt gebracht. 

Willem de Vos (1958) studeerde Theologie in Utrecht. Hij werkte 12 jaar lang als leraar godsdienst/levensbeschouwing. In 1993 werd hij benoemd tot rector en na een scholenfusie tot directievoorzitter van een brede scholengemeenschap. In 1999 stapte hij over naar BMC, een organisatieadviesbureau voor de publieke sector. Hij gaf op interim-basis leiding aan verschillende scholen voor Voortgezet Onderwijs, aan een ROC afdeling en aan een Stichting voor openbare bibliotheken. Daarnaast bekwaamde hij zich als trainer en coach voor de publieke sector. Hij werkt graag met ideeën uit de transactionele analyse, systemisch denken en grouprelations. Vanaf 2007 gaf hij leiding aan de trainers en coaches van BMC onder de naam ‘Einsteingroep’, genoemd naar het boek ‘Einstein en de kunst van het zeilen’. In 2011 schreef hij samen met Marian Timmermans het deel ‘Einstein en de kunst van leidinggeven met diepgang’, uitgegeven door SWP in de Einsteinreeks. In 2015 stapte hij weer over naar het voortgezet onderwijs als rector/ bestuurder. Een van zijn hobby’s is het verzamelen, bewerken, vertalen en schrijven van zeer korte verhalen met een moraal. BMC gaf zes keer honderd verhalen uit als relatiegeschenk (De kortste weg, De overkant, Over de brug, Het smalle pad, Hier onderwijst men de jeugd en Goede raad). Bij SWP verschenen tien verhalenbundels. Daarnaast stelde hij enkele boekjes samen voor goede doelen en bedrijven. In het nieuwste boek ‘Leidinggeven zonder opsmuk’ beschrijft hij zijn dwarse kijk op leiders(chap), gelardeerd met verhalen en citaten. 

Praktische informatie

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
20 november 2019
10.00 – 17.00 uur met lunch vanaf 12.30 - 13.30 uur

De kosten bedragen 495,- euro (ex btw) inclusief consumpties, de presentaties (worden nagezonden), een gezamenlijke lunch en een afsluitende borrel. 

Let op: Oud deelnemers Haags Congres Bureau en leden BMK betalen €395,- ex. BTW per deelnemer (i.p.v. € 495,-) voor het bijwonen van het seminar. De kortingsprijs geldt ook voor elke 2e en volgende deelnemer uit dezelfde organisatie.

U kunt kosteloos annuleren tot 2 weken voor het seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Inschrijven

Contact

Haags Congres Bureau
Herenstraat 42
2271 CH Voorburg 
T. 06 - 41215181 
E. info(at)haagscongresbureau.nl

Volg Ons

twitter.jpg  linkedin.jpg 

Partners

 Logo BB.jpg

managementboek.jpg