Programma

Minicolleges + debat
De Veiligheidstafel Live 2019
Big Tech: Digitale gangsters?
Woensdag 27 november 2019

16.00 - 19.00 uur met gezamenlijke lichte maaltijd
Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

5 keer per jaar wordt u aan De Veiligheidstafel Live bijgepraat over een urgente actuele ontwikkeling op het gebied van veiligheid en maatschappij

Met medewerking van o.a. Bob Hoogenboom en spraakmakende gasten

Op 27 november is de eerste editie van de Veiligheidstafel Live! met o.a. Kees Verhoeven, kamerlid D66 met de portefeuille Europa, inlichtingendiensten, ICT, privacy en cyberveiligheid, marktordening en mededinging en Jochem de Groot, Corporate Affairs Director bij Microsoft. Ook zal Marc Schuilenburg, Universitair docent Criminologie bij de Vrije Universiteit Amsterdam, een mini-college verzorgen.

Deze editie zal het gaan om het thema: Big Tech: Digitale gangsters?

Big Tech, ofwel de verzameling grootste techbedrijven van deze tijd, heeft veel innovaties beschikbaar gemaakt voor een grote groep burgers en bedrijven.

Waar aanvankelijk de reacties hier op overwegend verheugd en positief waren, lijkt er een kentering te zijn naar een meer kritische benadering en een grotere aandacht voor een aantal risico’s.

Tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht! Waarbij alle pro’s en contra’s worden meegewogen, rechten worden beschermd en waarbij het kind niet met het badwater wordt weg gegooid.

Op 27 november gaan we in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort met wetenschappers, politici, vertegenwoordigers van techbedrijven, toezichthouders en journalisten op zoek naar dat nieuwe evenwicht.

Tijdens ‘De VeiligheidsTafel Live! Big Tech: Digitale gangsters?’ wordt u in een aantal mini-colleges op de hoogte gebracht van de kansen en mogelijkheden én van de risico’s van het toenemend gebruik van deze innovaties en van de groeiende invloed van Big Tech op het dagelijks leven.  In het debat erna zullen we met elkaar bezien of een nieuwe balans mogelijk is en hoe deze er dan ongeveer uit zou moeten zien.

 

Programma De Veiligheidstafel Live!

16.00 uur Welkom

16.15 uur Inleiding op het thema door Bob Hoogenboom

16.30 uur 3 Minicolleges

In sneltreinvaart een overzicht van de risico's, dilemma's, kansen en oplossingsrichtingen met onder meer dr. Marc Schuilenburg, VU

17.30 uur Buffet

18.00 uur Reflectie op de minicolleges door bekend journalist

18.15 uur Debat met spreker, gasten en deelnemers

Een open debat onder leiding van de middagvoorzitter en verder met onder meer Kees Verhoeven (D66) en Jochem de Groot (Microsoft).

18.50 uur Lessons Learned en afronding door Bob Hoogenboom

Mogen wij u verwelkomen op 27 november 2019 bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres BureauSprekers

Prof. dr. Bob Hoogenboom is hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tevens is hij als docent verbonden aan de Politieacademie en adviseur voor de Nationale Politie. Hij is geïnteresseerd in alles wat samenhangt met witteboordencriminaliteit, in de (on)mogelijkheden van regulering en de rol van politie en justitie op dit gebied.

Kees Verhoeven (1976) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij was directeur van de regio Amsterdam van MKB Nederland. Als Tweede Kamerlid houdt de heer Verhoeven zich vooral bezig met Europese zaken, digitalisering, inlichtingendiensten en privacy. Hij was in 2012-2013 voorzitter van de tijdelijke commissie huizenprijzen. De heer Verhoeven is sinds 2017 vicefractievoorzitter.

Jochem de Groot (1980) is directeur Corporate Affairs van Microsoft in Nederland. Hij vertegenwoordigt Microsoft bij ministeries, de politiek, wetenschap en het maatschappelijk middenveld over onderwerpen waar technologie en beleid, wetgeving en regelgeving elkaar raken, zoals cybersecurity, privacy, GDPR, digitale vaardigheden en de ethiek van AI. Jochem werkte onder meer van 2009 – 2013 bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van internetvrijheid, van 2007 – 2009 in Londen bij de Liberale Internationale, en van 2005 – 2007 voor de VVD fractie in de Tweede Kamer.

Marc Schuilenburg (1971) is filosoof en jurist. Hij doceert aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en is columnist bij NRC Handelsblad. Hij was een van de samenstellers en auteurs van het Deleuze compendium (2009) en De nieuwe Franse filosofie (2011). Ook schreef hij Orde in veiligheid (2012), waarvoor hij de driejaarlijkse Willem Nagelprijs ontving. Voor zijn laatste boek Hysterie deed hij twee jaar etnografisch onderzoek in de Rotterdamse probleemwijk Hillesluis.

Praktische informatie

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Woensdag 27 november 2019
16.00 – 19.00 uur met gezamenlijke lichte maaltijd

De deelnamekosten aan deze minicolleges + debat bedragen € 225,- excl. BTW inclusief consumpties, lichte maaltijd en alle presentaties (worden nagezonden). 

Oud deelnemers van HCB betalen € 195,- excl. BTW. Deelnemers vanuit de politie in België of Nederland krijgen ook de korting. Zij betalen eveneens € 195,- excl. BTW per deelnemer. 

Bij inschrijving van 5 of meer deelnemers vanuit 1 organisatie kunnen we u een speciaal aanbod doen.

Annuleren kan zonder kosten tot 2 weken voor aanvang van het seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Inschrijven

Contact

Haags Congres Bureau
Herenstraat 42
2271 CH Voorburg 
T. 06 - 41215181 
E. info(at)haagscongresbureau.nl

Volg Ons

twitter.jpg  linkedin.jpg 

Partners

 Logo BB.jpg

managementboek.jpg