Programma

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag
22 november 2017
13.00 - 17.00 uur met lunch tussen 12.00 - 13.00 uur

Nieuwspoort Seminar 
Toezicht in Transitie 2018
Techniek en toezicht

Ondersteund door Vide

Toezicht blijft in transitie. Markttoezichthouders en inspecties opereren in een snel veranderende omgeving die toeneemt in complexiteit. 

Techniek speelt een steeds grotere rol in de samenleving en daarmee voor het toezicht. Disruptieve technologieën zetten marktstructuren op hun kop, IoT, Big Data en Data Analytics zorgen voor kansen maar ook voor aanzienlijke risico's en de online wereld laat zich minder makkelijk begrenzen dan de fysieke.

Toezichthouders en inspecties die hier op in willen spelen moeten zich bewust zijn van allerlei vragen en dilemma's van technische, juridische, gedragswetenschappelijk en met name ook ethische aard.

In dit Nieuwspoort Seminar gaat u met ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk aan de slag met de actuele thema’s:       

·         Welke technologische ontwikkelingen zijn relevant voor (extern) toezicht?

·         Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het toezicht in Nederland?

·         Welke kansen doen zich voor en met welke risico's moet u rekening houden?

·         Begrijpen de bedrijven de kansen en risico's en bereiden ze zich er voldoende op voor?

·         Wat mag je verzamelen, wat is de waarde van deze data en hoe goed zijn uw modellen?

·         Met welke regels en wetten dient u rekening te houden?

·         Welke dilemma's spelen er bij het onderwerp Techniek en Toezicht?

·         Wat doen markttoezichthouders en inspecties in de praktijk al met nieuwe techniek?

Met medewerking van o.a. Paul van Dijk, Sander Duivestein en Rob Velders.

Mogen wij u verwelkomen op 22 november bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

 

Programma           22 november

Volgt zo spoedig mogelijk

 

 

 

Sprekers

Mr. P.C.H. (Paul) van Dijk is freelance consultant en interim-manager op het gebied van regulering, toezicht en communicatie. Hij heeft zo'n 25 jaar ervaring als wetgevingsjurist, beleidsadviseur en manager, onder meer bij het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Mededingingsautoriteit (opgegaan in de Autoriteit Consument en Markt) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Paul is als associate verbonden aan KWINK groep. Na zijn studies journalistiek en rechten werkte Paul vijf jaar als wetgevingsjurist, eerst bij het ministerie van Defensie, later bij het ministerie van Economische Zaken. Hij werkte vervolgens als secretaris aan het rapport "Zicht op toezicht", over de organisatie van het markttoezicht in Nederland. Ook was hij projectleider voor de verzelfstandiging van de NMa tot zelfstandig bestuursorgaan. Paul werkte ruim twaalf jaar in het markttoezicht. Van 2001 tot 2007 was hij hoofd Strategie & Communicatie van de NMa en van 2007 tot 2013 hoofd Communicatie van de AFM. Ook was hij bestuurslid van Vide, de beroepsvereniging van toezichthouders. Sinds 2013 voerde Paul verschillende opdrachten uit voor toezichthouders en ministeries. Hij is initiatiefnemer van de ToezichtTafel (www.toezichttafel.nl), over actuele ontwikkelingen op het terrein van inspecties en markttoezichthouders. Hij schreef onder meer artikelen over de verhouding tussen parlement, ministers en toezichthouders.

Sander Duivestein is spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie. Uit naam van VINT (het Verkennings Instituut Nieuwe Technologie van ICT-dienstverlener Sogeti) schreef hij in de afgelopen jaren meerdere boeken en rapporten over onder andere het Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud Computing en de economische crisis. Naast bovengenoemde onderzoeken omvat zijn expertise de volgende onderwerpen: Bitcoin 2.0, robots, technologische werkloosheid, collaboration / platform economy, wearable computing, kunstmatige intelligentie, privacy, countercultures, NBIC, singulariteit en Quantified Self. Sander is regelmatig in de traditionele media te bewonderen. Zo was hij afgelopen jaar onder andere te gast in Pauw en Witteman, Brandpunt en Nieuwsuur. Daarnaast publiceert Sander ook veelvuldig op Marketingfacts, Emerce en het dagblad Trouw. Sander is tevens de meest gelezen blogger op Frankwatching, het grootste communicatieblog van Nederland. In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. “Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk”. Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen. Het is Digitaal Darwinisme. Het is adopt or die!

Rob Velders is zelfstandig consultant die door overheden, met name de rijksoverheid, wordt ingehuurd als interim-manager, projectleider, trainer, spreker en dagvoorzitter. Ook diverse landen wereldwijd maken gebruik van zijn services. Ooit zelf werkend voor een inspectie en het ministerie van VROM. Hij geeft een wekelijkse nieuwsbrief uit over alle ontwikkelingen op het gebied van toezicht en handhaving en is eigenaar van de grootste Nederlandse community voor toezichthouders op LinkedIn: toezicht, opsporing en handhaving. Auteur van diverse boeken over toezicht en lid van de denktank toezicht. Hij bezit daardoor een goed overzicht van de ontwikkelingen rond toezicht en handhaving.

Praktische informatie

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
22 november 2017
13.00 – 17.00 uur

lunch 12.00 uur - aanvang seminar 13.00 uur - einde seminar 17.00 uur

De deelnamekosten aan dit Nieuwspoort Seminar bedragen € 345,- excl. BTW inclusief lunch, alle presentaties (worden nagezonden) en een afsluitende borrel in Nieuwspoort. Leden van Vide betalen  € 295,- excl. BTW. Komt u met 2 of meer vanuit dezelfde organisatie dan ontvangt u 20 euro korting per persoon. Leden Vide betalen dan nog slechts 275,- euro (ex btw) per persoon.

Kosteloze annulering is mogelijk tot twee weken voor dit seminar. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Inschrijven

Contact

Haags Congres Bureau
Herenstraat 42
2271 CH Voorburg 
T. 06 - 41215181 
E. info(at)haagscongresbureau.nl

Volg Ons

twitter.jpg  linkedin.jpg 

Partners

 Logo BB.jpg

managementboek.jpg